BIRKOSIT tätningsmassa

BIRKOSIT är en tätningsmassa som är utvecklad för användning i industrin. Den är planerad för tillämpningar, vars temperatur- och tryckförhållanden ställer extrema krav på tätningsmassans kvalitet.

Massan lämpar sig särskilt för tätning av olika metallfogar. Användningsområdena är:

  • Ång- och gasturbiner
  • Kraftverk
  • Gas- och vattenverk
  • Oljeraffinaderier
  • Smältverk
  • Skeppsvarv
  • Färg- och gummitillverkare
  • Kemiindustrin

BIRKOSIT-massan värmebeständighet är utmärkt. Den är beständig mot het ånga, luft och vatten, lätt brännolja och smörjmedel samt mot jordgas och råolja, upp till +900 °C. Massans tryckbeständighet är i toppklass. Den fäster utmärkt på tätningsytor och stumförband, vilket garanterar tätning upp till 250 bar. Flänsar som har tätats utan tätningsringar håller tryck upp till 450 bar och bultförband upp till 550 bar.

BIRKOSIT tätningsmassan förpackas och levereras i 1 kg burkar. Massan är mycket lätt att stryka ut på objektet och det kan användas direkt efter utstrykningen.

Tillverkaren garanterar fem års hållbarhetstid för oöppnade burkar. För öppnade burkar garanteras tre års hållbarhetstid. Burken ska slutas omsorgsfullt och förvaras på ett torrt och svalt ställe.

När massan används i enlighet med anvisningarna och t.ex. turbinernas servas regelbundet, garanterar tillverkaren en livslängd på 10 år på tätade maskinytor.

BIRKOSIT tätningsmassan tillverkas av organiskt harts och mineraliskt petroleum. Produkten tillverkas av det tyska företaget Sole Manufacturer A. I. Schulze.

Produktinformation om BIRKOSIT tätningsmassan »

VI BETJÄNAR INDUSTRIN

Jindustry Oy stöder företagens underhållsarbete genom att importera reservdelar samt maskiner och utrustning direkt från Centraleuropa. Vi importerar komponenter från världskända tillverkare genom vårt egna inköpskontor i Tyskland. Prisvärda originalreservdelar, leveranssäkerhet samt ett omfattande produktsortiment är några av de fördelar vi erbjuder våra kunder.

KONTAKTUPPGIFTER

Jukka Tykkyläinen
Projektingenjör
[email protected]

Sanna Harju
Sekreterare
(försändelser, transport, fakturering)
[email protected]
Tel +358 207 191 025

Jindustry Oy Kubbenkatu 3 49400 Hamina Finland

Jindustry Oy
Kubbenkatu 3
49400 Fredrikshamn
Finland
Tel. +358 207 191 020

Jindustry GmbH
Hochstadenstrasse 144
D-41189 Mönchengladbach
[email protected]
Tel. +49 2166 950367